تصادفات رانندگی سالانه ۶۰ هزار معلول و ۲۰ هزار فوتی برجا می گذارد

تصادفات رانندگی سالانه ۶۰ هزار معلول و ۲۰ هزار فوتی برجا می گذارد

به گزارش بیو بگ، معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: تصادفات جاده ای سالانه هزاران کشته و معلول بر جا می گذارد؛ احتیاج به فرهنگ سازی و نظارت جدی داریم.



علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: طبق آمار اولیه، تصادفات نسبت به سالهای قبل حدودا ۷-۸ درصد کاهش داشته است. اما باید توجه داشت که هنوز زمان زیادی از سال نگذشته و در روزهای خاص مانند شب های قدر و ماه رمضان به طور معمول سفرها کاهش پیدا می کند و احیانا در نیمه دوم تعطیلات شاهد افزایش تصادفات خواهیم بود.
وی اضافه کرد: با این وجود، کوشش های زیادی از طرف پلیس راهور و دستگاه های مسئول برای کاهش تصادفات در حال انجام می باشد. یکی از اهداف اصلی، فرهنگ سازی و افزایش آگاهی عمومی درباره ی رعایت قوانین رانندگی است. انگار عامل انسانی نقش زیادی در تصادفات دارد. با فرهنگ سازی و تغییر رفتار رانندگان، می توان به میزان زیادی تصادفات و مرگ و میرها را کاست.
به گفته رئیسی؛ در تلاش هستم تا در ۳ سال باقیمانده با تمام قدرت بر موضوع تصادفات ترافیکی کار نماییم، چونکه اعتقاد دارم که می توان آمار را کم کرد و با وجود مشکلاتی از قبیل خودرو و جاده، ۷۰ تا ۸۰ درصد خطای انسانی است و عامل انسانی صحیح می تواند مشکلات خودرو و جاده را جبران کند.
وی اضافه کرد: به این علت در ۲۰ هزار مرگی که اتفاق می افتد با یک فرهنگ سازی درست تعداد مرگ و میر را کاهش دهیم.

فرهنگ سازی یا افزایش جریمه ها؟ راه حل مؤثر کدام است؟

به گفته رئیسی؛ این زمینه، انگار فرهنگ سازی و توجه به اجرای دقیق قوانین و جرایم مؤثرتر از افزایش جریمه هاست. جریمه های مالی فعلی در ایران به اندازه کافی مؤثر نیستند و باید به سوی جریمه های سنگین تر و در بعضی موارد حتی محدودیت های رانندگی برای رانندگان پرخطر رفت. در بعضی کشورها، جریمه های سنگین و امتیاز منفی برای تخلفات سبب شده است که رفتار رانندگان بطور شایان توجهی تغییر کند. این مسئله در ایران نیز می تواند نتیجه بخش باشد.

تصادفات جاده ای؛ قتلی خاموش در جاده های کشور

رئیسی اشاره کرد: مسئله تصادفات جاده ای به واقع یک بحران بزرگ است که گاه حتی از مشکلات بزرگ تر نظیر قتل های عمدی و غیرعمدی هم کمتر مورد توجه قرار می گیرد و در جاده ها هم مثل هر جای دیگر، وقتی یک نفر جانش را از دست می دهد، در عمل یک قتل غیرعمد اتفاق می افتد. این تصادفات و مرگ و میرها، همچنین که اشاره کردید، نه فقط به از دست دادن جان انسان ها بلکه به لطمه های جدی جسمانی نیز منجر می شود که آثار طولانی مدت بسیار تلخی دارد.
وی اضافه کرد: واقعا باید به مسئله رانندگی و فرهنگ جاده ای توجه بیشتری نماییم. از آنجائیکه هم اکنون دوربین ها هم مشکل دارند و نیروی پلیس و بازرس هم همیشه قادر به پوشش همه مناطق نیستند، باید به طرق دیگر نظارت ها را تقویت کرد و آگاهی مردم را نسبت به خطرات جدی رانندگی به ویژه در ساعات شب افزایش داد.

آمار نگران کننده مصدومان تصادفات رانندگی تا مصدومیت

وی اضافه کرد: سالانه ۶۰ هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی گرفتار معلولیت می شوند و ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نفر مصدوم شدید ترافیکی داریم، همین طور حدود ۵۲ درصد از مصدومان حوادث ترافیکی در لحظه تصادف جان خودرا از دست می دهند که این مساله نشان دهنده ناایمن بودن خودرو های کشور است.

لزوم همکاری جامع برای کاهش تلفات جاده ای

به گفته رئیسی؛ مسئله این است که اگر مردم به اهمیت جان دیگران توجه بیشتری داشته باشند و رعایت اصول ایمنی را جدی بگیرند، این آمارها می تواند کم شود و در شرایطی که تعداد زیادی از افراد به سبب رانندگی پرخطر جانشان را از دست می دهند یا به شدت لطمه می بینند، باید یک تغییر جدی در فرهنگ عمومی و در نحوه برخورد با این مساله ایجاد شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: همچنین، با همکاری بین نهادهای مختلف مانند تعزیرات حکومتی و بخش خصوصی برای نظارت های بهداشتی و ایمنی، بطور قطع می توان از شدت بحران ها کاست و شرایط بهتری را ایجاد کرد. این یک مسئولیت جمعی است که باید همگان در آن شریک باشند.
وی در آخر اظهار داشت: امیدوار هستم که در آینده با اقدامات صحیح و پیگیری های جدی تر، شاهد کاهش تصادفات و لطمه ها در جاده ها باشیم.


منبع:

1404/01/05
11:55:44
5.0 / 5
29
تگهای خبر: بهداشت , پلیس , پلیس راهور , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
بیو بگ BioBag