زیاده روی در مصرف آجیل ها و افزایش وزن
به گزارش بیو بگ، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از تنقلات پر مصرف در روزهای عید نوروز آجیل است که علاوه بر فواید تغذیه ای این دانه ها، مصرف بیش از حد شان موجب افزایش وزن می شود.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، احمد اسماعیل زاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درباب تغذیه در تعطیلات نوروز، اظهار داشت: آجیل از تنقلات رایج این ایام است، اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند مشکلاتی برای سلامت بوجود آورد. وی اضافه کرد: جایگزین کردن یک وعده غذایی کامل با آجیل، انتخاب مناسبی نیست، برای اینکه این دانه های مغذی حاوی مقادیر زیادی چربی هستند. از آنجا که چربی در مقایسه با پروتئین و کربوهیدرات، انرژی بیشتری تولید می کند، زیاده روی در مصرف آن می تواند منجر به دریافت کالری اضافی و در نتیجه افزایش وزن شود. هرچند مصرف گاه به گاه مشکلی ایجاد نمی کند، اما اگر این عادت بطور منظم، بطورمثال هفته ای یک یا دو بار، تکرار شود، می تواند در طولانی مدت به افزایش وزن منجر شود. وی ادامه داد: شاید سفارش بهتر این باشد که از خواص مفید مغزهای گیاهی به صورت متعادل و هوشمندانه بهره ببریم. از آنجائیکه این مغزها حاوی چربی های مفید برای سلامت بدن هستند، بهتر است افراد حداقل دو وعده در هفته را به مصرف سالاد اختصاص دهند و در تهیه آن از انواع مغزهای گیاهی بهره گیرند. این تکنیک نه فقط مصرف سبزیجات مورد نیاز را بیشتر می کند، بلکه امکان استفاده از مغزهای گیاهی را نیز فراهم می آورد، بدون این که بدن با دریافت بیش از اندازه کالری و چربی مواجه شود. اسماعیل زاده اشاره کرد: خردسالان و سالمندان بهتر است از تمام گروههای غذایی بطور متعادل بهره گیرند و از مصرف غذاهای ناسالم، مانند شیرینی ها و آجیل های شور، که قبل تر به آنها اشاره شد، پرهیز کنند. خصوصاً برای سالمندان، مصرف این اقلام باید با احتیاط بیشتری همراه باشد. همچنین، داشتن فعالیت بدنی برای هر دو گروه سنی ضرورت دارد. وی ادامه داد: خردسالان باید از زیاده روی در مصرف شیرینی و آجیل خودداری کرده و متناسب با نیاز بدنشان از این خوراکی ها بهره گیرند. مراجعه به متخصصان تغذیه می تواند به آنها کمک نماید تا از میزان نیاز بدن خود آگاه شوند. همچنین، افرادی که در دوران رژیم های کاهش یا افزایش وزن قرار دارند، باید در روزهای نوروز نیز برنامه غذایی خودرا ادامه دهند. خصوصاً افراد دارای اضافه وزن که رژیم لاغری را دنبال می کنند، نباید از تحرک غافل شوند و باید مطابق سفارش متخصص تغذیه، واحدهای غذایی تعیین شده را مصرف کنند. وی تاکید کرد: داشتن رژیم غذایی برای کاهش یا افزایش وزن، کار دشواری نیست؛ مگر آنکه رژیم بصورت خودسرانه یا توسط افراد غیرمتخصص تنظیم شده باشد. اگر فردی احساس می کند که رژیم غذایی اش بیش از اندازه سخت و غیرقابل تحمل است، سفارش نمی شود که به آن پایبند بماند. در چنین شرایطی، بهتر است با مراجعه به یک متخصص تغذیه، رژیم خودرا اصلاح کرده و تحت نظر یک کارشناس تغذیه، مسیر تغذیه ای سالم و متعادلی را دنبال کند.
میوه خشک؛ ارزش غذایی بالا، اما کالری زیاد مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اعلان اینکه میوه های خشک منبعی غنی از مواد مغذی هستند، اما به سبب کاهش آب، تراکم کالری بالاتری نسبت به میوه های تازه دارند، عنوان کرد: هرچند مصرف میوه تازه گزینه بهتری است، اما جایگزین کردن شیرینی ها و آجیل های شور با میوه های خشک طبیعی، انتخاب سالم تری شمرده می شود. بااین حال، از آنجائیکه میوه های خشک آب خودرا از دست داده اند، به طور معمول در مقادیر بیشتری مصرف می شوند که می تواند منجر به دریافت کالری اضافی شود. به همین دلیل، از نظر فیبر کافی، کنترل کالری دریافتی و ایجاد احساس سیری، میوه های تازه بازهم ارجحیت دارند.
منبع: بیو بگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب