فزونی عنوان كرد؛
روزهای گرم از مصرف مایعات شیرین و کافئین دار خودداری کنید
به گزارش بیو بگ، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، نسبت به مصرف مایعات شیرین و کافئین دار مانند قهوه، شکلات های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ که باعث کاهش آب بدن می شود، اخطار داد.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، فرشته فزونی، با تأکید بر لزوم رعایت الگوی تغذیه ای سالم به بیان نکاتی مهم برای پیش گیری از گرمازدگی و کم آبی بدن در هوای گرم تابستان، اظهار داشت: برای پیش گیری از کم آبی بدن مایعات کافی ترجیحاً آب شرب سالم بنوشید. وی با اعلان اینکه برای افراد بالغ سالم نوشیدن هشت لیوان مایعات روزانه سفارش می شود، اضافه کرد: اما مبتلایان به بیماریهای کلیوی باید در مورد میزان مصرف مایعات با پزشک خود مشورت کنند. فزونی اشاره کرد: آب و مایعات را در حجم زیاد و یک دفعه مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و کم کم در طول روز بنوشید. وی افزود: می توان از برش های لیموترش، انواع توت ها، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب برای طعم دادن به آب استفاده نمود. فزونی با اعلان اینکه استفاده از میوه های فصل نقش مؤثری در تامین آب بدن دارد، اشاره کرد: اما باتوجه به قند بالای آنها مصرف بالاتر از چهار واحد میوه در روز سفارش نمی گردد. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از میزان مناسب میوه و سبزی مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی، آلو، آلبالو، خیار، نعناع، اسفناج، کاهو و کرفس در رژیم غذایی روزانه را برای تامین آب و الکترولیت های مورد نیاز و جلوگیری از کم آبی مؤثر دانست. وی با سفارش مصرف روزانه چند وعده غذای کم حجم و سبک مصرف کنید و خودداری از مصرف غذای حجیم و سنگین، اضافه کرد: از انواع سبزی خام و پخته بصورت سالاد یا همراه با غذا برای رفع تشنگی استفاده کنید. فزونی با اعلان اینکه در هوای گرم استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ ها، آش ها و خوراک های کم چرب سفارش می شود، اظهار داشت: همین طور انواع آش های سبک تابستانی (مانند آش آلو، آش دوغ، آش انار، سوپ سبزیجات)، دوغ کم نمک، آبدوغ خیار، انواع سالاد در فصل گرما بیش از سایر غذاهای سنگین، پرکالری و چرب سفارش می شود. وی با اعلان اینکه ترکیب ماست و خیار یا ماست با انواع سبزی های پخته شده هم علاوه بر افزایش ارزش غذایی ماست، باعث رفع تشنگی می شود، اضافه کرد: در ساعاتی که خارج از منزل هستید یک بطری آب یا شربت های خانگی کم شیرین همراه داشته باشید. فزونی با اعلان اینکه نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، شکلات های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ باعث کاهش مایعات بدن می شود، اشاره کرد: از مصرف نوشیدنی های بسیار سرد خودداری کنید، چونکه می توانند سبب بروز مشکلات گوارشی شوند. وی اشاره کرد: مصرف نوشابه گازدار و غذاهای شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ شده و شور، فست فودها، گوشت های فرآوری شده و غذاهای نیمه آماده به سبب افزودنی هایی مانند انواع ادویه، نمک و شکر زیاد، سبب تشدید تشنگی می شود و نباید مصرف شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب