لاغرها وزن کم نکنند!

لاغرها وزن کم نکنند!

بیو بگ: در صورتیکه تبلیغات با موضوع روش های مختلف لاغر شدن، بازار خوبی را برای تهیه کنندگان و نویسندگان این برنامه ها به ارمغان می آورد اما تحقیقات جدید نشان می دهند که اگر اضافه وزن ندارید، ضرر کاهش وزن از فایده آن بمراتب بیشتر است.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، بر طبق نتایج مطالعه ای که متخصصان دانشگاه هاروارد انجام داده اند، افراد لاغری که حدود ۵-۴ کیلو وزن کم می کنند، ظرف یک دهه آینده، بیشتر در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ قرار دارند و همین طور احتمال افزایش وزنشان در مراحل بعدی زندگی بیشتر است.
این متخصصان داده های مربوط به ۲۰۰ هزار آمریکایی سالم را که ۹۰ درصد آنها زن بودند، بین سالهای ۱۹۸۸ تا ۲۰۱۷ جمع آوری کردند. شرکت کنندگان برمبنای شاخص توده بدنی به سه دسته تقسیم شدند شامل ۱) سالم یا کم وزن، ۲) دارای اضافه وزن و ۳) چاق. سپس آنها را به دو گروه تقسیم کردند؛ کسانی که در طول چهار سال حدود ۴.۵ کیلو وزن کم کرده بودند و افرادی که اقدامی نکردند.
افرادی که رژیم گرفتند نیز برمبنای روش کاهش وزنشان به هفت گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی کم کالری، ورزش، رژیم غذایی کم کالری به همراه ورزش، گرسنه ماندن طولانی، برنامه های کاهش وزن تجاری، قرص های رژیمی و تلفیقی از گرسنه ماندن طولانی، برنامه ها و قرص های لاغری.
متخصصان بعد از بررسی سوابق پزشکی شرکت کنندگان در یک دوره ۱۰ ساله دریافتند افراد لاغری که رژیم غذایی افراطی داشته اند، بین دو تا هشت کیلو بیش از همسالان خود وزن اضافه کرده اند. در صورتیکه افراد چاقی که در چهار برنامه شرکت کردند، بین نیم تا ۱.۵ کیلو بیش از همتایان خود از دست داده اند.
هنگامی که پژوهشگران خطر مبتلاشدن به دیابت را بررسی کردند، متوجه شدند افراد لاغرتری که مقدار قابل توجهی وزن از دست داده اند، بعدا ۵۴ درصد بیشتر در معرض مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ قرار داشتند و بزرگسالان چاقی که رژیم غذایی سختی داشتند، کمتر در معرض مبتلاشدن به دیابت بودند.
نیویورک پست به نقل از دکتر "چی سان"، متخصص همه گیری شناسی در هاروارد و سرپرست این مطالعه، نوشته است: زمانی که برای نخستین بار ارتباط مثبت بین کوشش برای کاهش وزن و افزایش وزن سریع تر و خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ را در افراد لاغر مشاهده کردیم، شگفت زده شدیم. این مشاهدات که به پشتوانه علم زیست شناسی قابل استنادند، نشان می دهند که کم کردن عمدی وزن برای افراد لاغر تبعات سلامتی به همراه دارد.
نتایج همچنان نشان داد افراد لاغری که با رعایت یک رژیم غذایی مرسوم یا با برنامه، وزن کم می کنند، در آینده وزن زیادی اضافه می کنند؛ برای اینکه احتمالاً کاهش وزن موجب تغییرهای بیولوژیک در آنها می شود.
دانشمندان معتقدند سطح هورمون گرسنگی در افراد لاغری که وزن زیادی از دست داده اند، بالاتر است؛ به همین دلیل، میل شان به غذاهای بی ارزش بیشتر است و در نتیجه بدن سلول های چربی بیشتری برای افزایش سطح هورمون ها جمع می کند. همین طور متخصصان تصور می کنند کاهش وزن چشم گیر به کاهش سطح هورمون های بی اشتهایی که گرسنگی را سرکوب می کنند، منجر می شود.
به گزارش ایندیپندنت، امروزه متخصصان هشدار می دهند که رژیم های کاهش وزن باید فقط برای کسانی باشد که از نظر پزشکی به آن نیاز دارند نه برای افراد لاغری که امیدوارند به استانداردهای تبلیغاتی در رسانه های اجتماعی برسند.
نشریه سان نیز در این زمینه نوشته است: کاهش وزن چند کیلویی به وضوح به افراد چاق کمک می نماید و حتی اگر این کاهش وزن موقتی باشد، مزایای سلامتی آن برای این اشخاص باقی می ماند.



منبع:

1401/08/02
20:54:04
5.0 / 5
608
تگهای خبر: بیولوژی , پزشكی , تجاری , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag