مطالعات جهانی نشان می دهد؛
میزان بالای آلودگی های سمی در رودخانه های جهان
بیو بگ: یک مطالعه جدید که به وجود داروها در رودخانه های جهان می پردازد، غلظت هایی را در سطوح بالقوه سمی در بیش از یک چهارم مکان های مورد مطالعه نشان داد.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، مطالعه جدید ۲۵۸ رودخانه در سراسر جهان همچون تیمز در لندن و آمازون در برزیل را مورد بررسی قرار داد تا حضور ۶۱ ماده دارویی مانند کاربامازپین، متفورمین و کافئین را اندازه گیری نماید.
محققان رودخانه ها را در بیش از نیمی از کشورهای جهان مورد مطالعه قرار دادند در صورتیکه رودخانه های ۳۶ کشور از این کشورها قبلاً از نظر مواد دارویی نظارت نشده بودند.
این مطالعه قسمتی از پروژه نظارت جهانی داروها به رهبری دانشگاه یورک انگلستان است که طی دو سال قبل بطور قابل توجهی گسترش یافته است، و نخستین تحقیق در مقیاس جهانی در مورد آلودگی دارویی در محیط زیست است.
محققان در این مطالعه دریافتند که:
• آلودگی دارویی، آب را در همه قاره ها آلوده می کند.
• رابطه قوی بین وضعیت اجتماعی-اقتصادی یک کشور و آلودگی بیشتر دارویی در رودخانه های آن وجود دارد.
• میزان بالای آلودگی دارویی بیشترین ارتباط مثبت را با مناطق با میانگین سنی بالا و همین طور نرخ بالای بیکاری و فقر محلی دارد.
• آلوده ترین کشورها و مناطق جهان جنوب صحرای آفریقا، آمریکای جنوبی و بخش هایی از جنوب آسیا هستند.
• کارهایی که بیشترین ارتباط را با بالاترین سطح آلودگی دارویی دارد شامل تخلیه زباله در کنار رودخانه ها، زیرساخت های ناکافی فاضلاب و تولید دارو، و ریختن محتویات مخازن سپتیک باقیمانده به رودخانه ها است.
این مطالعه نشان داد که یک چهارم سایت ها حاوی آلاینده هایی مانند سولفامتوکسازول، پروپرانولول، سیپروفلوکساسین و لوراتادین در غلظت های بالقوه مضر بودند.
منبع: بیو بگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب