بدغذایی در کودکان از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی

بدغذایی در کودکان از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی

به گزارش بیو بگ، متخصص تغذیه اظهار داشت: بدغذایی یک اختلال شناخته شده است و شناخت علت آن برای درمان ضرورت دارد. افزایش مواجهه کودک با غذا و تنظیم برنامه تغذیه ای می تواند کمک کننده باشد.


سمیه فتاحی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اظهار داشت: بدغذایی دیگر یک عادت یا ایرادگیری ساده محسوب نمی گردد، بلکه امروزه به عنوان یک اختلال شناخته شده و در سطح جهانی دارای کد بیماری است. خیلی از کودکان، حتی از شش ماهگی که تغذیه تکمیلی را شروع می کنند، با این مشکل مواجهند و این وضعیت ممکنست تا نوجوانی یا حتی بزرگسالی ادامه پیدا کند. وی ادامه داد: مهم ترین اقدام در برخورد با بدغذایی، شناسایی علت آنست. برخی خردسالان به سبب تجربه ناخوشایند از غذا خوردن گرفتار ترس تغذیه ای (Fear of Feeding) می شوند. برخی دیگر اشتهای ضعیفی دارند و ممکنست به سبب اصرار بیش از اندازه والدین یا عدم فرصت برای تغذیه مستقل، به مرور زمان علاقه ای به خوردن نشان ندهند. بگفته این متخصص تغذیه؛ همین طور گروهی از خردسالان گرفتار بیش حسی (Oversensitivity) هستند و نسبت به بو، بافت یا طعم غذاها حساسیت شدیدی دارند؛ بعنوان مثال، تعدادی از آنها گوشت نمی خورند یا از لمس میوه ها به سبب بافت نرم و خیس شان اجتناب می کنند.
فتاحی اضافه کرد: راهکارهای ساده ای برای بهبود این وضعیت وجود دارد. تنظیم ساعت تغذیه، افزایش تعداد مواجهه کودک با مواد غذایی مختلف، گفت و گو درباره ی غذاها متناسب با گروه سنی، و استفاده از بازیهای در رابطه با غذا می تواند کمک کننده باشد. بعنوان مثال، خردسالان می توانند در پروسه آماده سازی غذا مشارکت داشته باشند که با بافت و بوی آن آشنا گردند. بگفته وی؛ استفاده از کتاب ها و شعرهایی درباره ی غذاها می تواند به کاهش حساسیت آنها کمک نماید. روش های صحیح تشویق خردسالان به تغذیه سالم وی اشاره کرد: روش های تشویقی نیز اهمیت دارند، اما نباید کودک را شرطی کرد. تشویق های مؤثر مانند تحسین کلامی، بغل کردن و بوسیدن کافی است، اما نباید از جایزه هایی مانند خرید غذاهای خاص استفاده کرد، برای اینکه این تکنیک تأثیر موقتی داشته و ممکنست نتیجه معکوس بدهد. فتاحی در آخر اضافه کرد: در صورتیکه این تکنیک ها مؤثر نباشد و بدغذایی کودک شدید باشد، ارجاع به متخصصان کاردرمانی و گفتار درمانی ضرورت دارد. این متخصصان با انجام تمرینات حسی، به بهبود واکنش های لامسه ای و چشایی کودک کمک می کنند و موجب کاهش حساسیت بیش از اندازه او نسبت به غذاهای مختلف می شوند.


منبع:

1403/12/05
08:41:14
5.0 / 5
244
تگهای خبر: بیماری , درمان , درمانی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag