بهترین مواد غذایی برای مقابله با آلودگی هوا
بیو بگ: کارشناسان سفارش می کنند برای صیانت از قلب و ریه های خود در مقابل اثرات بد آلودگی هوا، این مواد غذایی را مصرف کنید تا در هوای سمی از خود محافظت کرد و سالم بمانید.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از هندوستان تایمز، در صورتیکه می توان با محدود کردن زمان در فضای باز در ساعات اوج آلودگی از قرار گرفتن در معرض آن جلوگیری کرد، همیشه نمی توان از اثرات نامطلوب آلودگی هوا اجتناب کرد. هوای سمی می تواند ریه ها، مغز، قلب و سلامت کلی را به خطر اندازد و اتخاذ تدابیری که می تواند با اثرات مضر آلاینده ها و ذرات معلق بجای لطمه به سلامتی روبرو شود، مهم می باشد.
آلودگی هوا توسط سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از بزرگترین خطرات بهداشت محیطی شناخته شده است که مسئول میلیونها مرگ ناشی از سرطان ریه، بیماری قلبی و عفونت های تنفسی است. با انتخاب های غذایی مناسب و رژیم غذایی متعادل با آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا ۳، می توان لطمه های ناشی از آلودگی را تا حدودی معکوس کرد.
بهترین مواد غذایی برای مبارزه با آلودگی هوا به شرح زیر است:
۱. ویتامین A: شیر، تخم مرغ، هویج، کدو تنبل
برای مقابله با اثرات آلودگی، سفارش می شود از منابع غذایی رتینول (ویتامین A) استفاده گردد که عمدتا در منابع حیوانی مانند شیر، جگر، تخم مرغ و غذاهای غنی شده و همین طور میوه های نارنجی و زرد رنگ مانند هویج، انبه و کدو تنبل یافت می شود.
۲. ویتامین C و E: پرتقال، سویا، آجیل
مطالعات مشاهده ای و پیش بالینی نشان داده اند که مصرف کم ویتامین C و ویتامین E با شیوع بالاتر آسم مرتبط می باشد. بنابراین، مهمست که غذاهای غنی از این ویتامین ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید. مرکبات مانند پرتقال و نارنگی منابع عالی ویتامین C هستند، در صورتیکه روغن هایی مانند روغن سویا و خردل، همراه با سبزیجات برگ سبز و آجیل، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ را تامین می کنند.
۳. ویتامین D: نور خورشید، تخم مرغ، ماهی چرب
ویتامین D نقش کلیدی در متابولیسم کلسیم و فسفر دارد و حفظ سطح طبیعی ویتامین D با بهبود کنترل آسم در بزرگسالان دچار آسم مرتبط می باشد. با این وجود، امروزه خیلی از مردم به خاطر حضور بیش از اندازه در خانه سطوح پایین ویتامین D دارند، بدین سبب مصرف مکمل برای حفظ سطح ویتامین D در محدوده طبیعی برای کنترل مؤثر آسم ضرورت دارد.
۴. زردچوبه
کورکومین، ماده شیمیایی گیاهی موجود در زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی، ضد توموری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی قوی است. گنجاندن کورکومین در رژیم غذایی ممکنست به محافظت در مقابل فیبروز ریوی و سرطان کمک نماید. با این وجود، مهمست که بیش از اندازه مصرف نکنید. مصرف یک قاشق چایخوری زردچوبه در روز کافی است.
۵. فلفل سیاه
بهتر است زردچوبه را با فلفل سیاه مصرف کنید تا تأثیر زیستی آنرا افزایش دهید، برای اینکه کورکومین بدون فلفل سیاه بطور مؤثر توسط بدن جذب نمی گردد.
۶. اسیدهای چرب امگا ۳
گنجاندن روغن های غنی از امگا ۳ در رژیم غذایی نه فقط از قلب محافظت می کند بلکه به صیانت از بدن در مقابل آلودگی نیز کمک می نماید.
در نهایت، لازم به ذکر است که رژیم غذایی مدیترانه ای یکی از سالم ترین رژیم ها شمرده می شود. بر غلات کامل، انواع میوه ها و سبزیجات، وعده های غذایی متعادل و محدود کردن غذاهای فرآوری شده و فوری تاکید دارد.
از سوی دیگر، حفظ وزن سالم در مدیریت آسم و کاهش حساسیت به مسائل بهداشتی در رابطه با آلودگی هوا بسیار اهمیت دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب