محققان پی بردند؛
تاثیر ویروس زیکا در حاملگی بر سیستم ایمنی کودک
بیو بگ: یک مطالعه جدید هشدار می دهد کودکانی که در رحم مادر در معرض ویروس زیکا قرار می گیرند ممکنست لطمه طولانی مدتی به سیستم ایمنی بدنشان وارد شود.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، بگفته پژوهشگران، ویروس زیکا موجب میکروسفالی، ناتوانی های مغزی و سایر نقایص مادرزادی در حدود ۵ درصد از کودکانی می شود که مادرانشان در دوران حاملگی به ویروس زیکا مبتلا می شوند.
اما این مطالعه نشان میدهد که ۹۵ درصد از کودکان متولد شده از زنان مبتلا به زیکا در دوران حاملگی ممکنست تحت تأثیر این ویروس قرار گرفته باشند، اما به روش های دیگری که بر سلامت آینده آنها تأثیر می گذارد.
«سوآن سین فو»، سرپرست تیم تحقیق و ویروس شناس مادر و جنین در کلینیک کلیولند، اظهار داشت: «رشته پزشکی تعریف بسیار خاصی از سندرم مادرزادی زیکا دارد. کودکان دارای اختلال در رشد جمجمه یا مغز هستند. مطالعه ما به وضوح نشان میدهد که این عارضه بسیار بالاتر از آن چه بنظر می رسد وجود دارد.»
برای این مطالعه، پژوهشگران نمونه های خون گرفته شده از کودکان تازه متولد شده و ۲ ساله را که مادرانشان در ضمن یک شیوع گسترده در برزیل در سال ۲۰۱۵ به ویروس زیکا آلوده شده بودند، تحلیل و بررسی کردند.
محققان دریافتند که سطوح بسیار بالایی از التهاب حتی دو سال بعد از رفع عفونت زیکا وجود داشت.
سیستم ایمنی کودکان از تولید انواع خاصی از سلول های ایمنی که پاسخ آنها به واکسن های دوران کودکی را تغییر می دهد، حمایت می کند. بگفته پژوهشگران، این عارضه موجب می شود که آنها به احتمال زیاد در مقابل دیفتری، کزاز و سیاه سرفه لطمه پذیر باشند.
محققان افزودند که این مشکلات ایمنی با هیچ نشانه فیزیکی یا عصبی دیگری در رابطه با نقایص مادرزادی زیکا مرتبط نیست.
این تیم تحقیقاتی حالا درحال انجام مطالعاتی برای درک این که چگونه ویروس زیکا موجب ایجاد این تغییرات در رشد سیستم ایمنی می شود، به امید مسدود کردن یا معکوس کردن اثرات ویروس، هستند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب