كارشناس تغذیه تاكید كرد؛
حداکثر مصرف روزانه نمک در سنین مختلف
به گزارش بیو بگ، رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بر دریافت یُد کافی بخصوص برای خانم هایی که تصمیم به حاملگی دارند و مادران آبستن و شیرده، تاکید نمود.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، فرشته فزونی، ضمن اشاره به تبلیغات نادرست در مورد نمک دریا (تصفیه نشده و فاقد ید)، سنگ نمک و نمک های رنگی، اظهار داشت: مصرف این نمک ها به دلیل داشتن فلزات سنگین و آلودگی با آلاینده های شیمیایی بسیار مضر بوده و با خطر ایجاد سرطان همراه هستند.
وی اضافه کرد: نمک یددار تصفیه شده فاقد هرگونه ناخالصی است و مصرف نمک یددار در حد سفارش شده برای تمام افراد جامعه ضروریست و عارضه جانبی ندارد.
فزونی تصریح کرد: بیماران مبتلا به بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و یا سایر بیماران مقدار مصرف روزانه نمک خویش را طبق نظر پزشک معالج و مشاور تغذیه تنظیم کنند.
رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: افراد برای تأمین یُد مورد نیاز بدن باید از نمک یددار تصفیه شده به مقدار کم و با شرایط نگهداری مناسب استفاده نمایند.
وی تصریح کرد: برای پایدار ماندن یُد باید نمک را در ظروف دربسته و تیره و دور از نور نگهداری کرد و نمک در پایان پخت به غذا اضافه شود؛ همینطور هنگام خرید، نمک یددار تصفیه شده دارای بسته بندی مناسب، پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا انتخاب گردد.
به گفته این کارشناس تغذیه، طبق سفارش سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک در افراد زیر ۵۰ سال سالم کمتر از پنج گرم و در افراد بالای ۵۰ سال، کودکان و بیماران قلبی و عروقی، فشارخون بالا و…، روزانه کمتر از سه گرم است. البته این میزان نمک شامل نمک های پنهان در غذا مانند نان، پنیر و سایر انواع مواد غذایی هم می شود.
منبع: بیو بگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب