عضو هیأت علمی انستیتو تحقیقات تغذیه عنوان كرد؛

مهم ترین سفارش شب یلدا زود شام بخورید

مهم ترین سفارش شب یلدا زود شام بخورید

به گزارش بیو بگ، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در آستانه شب یلدا، بر پرهیز از پرخوری و درهم خوری هموطنان در دورهمی های خانوادگی تاکید نمود.


به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، زهرا یاری عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، شب یلدا را یکی از قدیمی ترین رسوم ایرانیان برشمرد که به چیدن سفره هایی مملو از خوراکیهای متنوع و رنگارنگ مشهور است. وی ضمن اشاره به برگزاری مراسم شب یلدا با محوریت خوراکی ها اظهار داشت: مراسم شب یلدا در فرهنگ ما همواره با گستردن سفره رنگارنگ پر از مواد غذایی مختلف همراه می باشد اما باید در تدارکات این مراسم دقت کرد که صدمه ای به سلامتی خود و عزیزان مان وارد نکنیم. یاری، یکی از مهم ترین و دردسرسازترین مشکلات شب یلدا را پرخوری عنوان نمود و خاطرنشان کرد: آمارها حاکی از افزایش رفتن به اورژانس ها و افزایش سکته های قلبی و مغزی در شب یلدا است. در حالیکه با رعایت چند نکته ساده میتوان شب یلدا را با شادی و سلامتی سپری نمود. وی سفارش کرد: افراد اعتدال در مصرف خوراکی ها در شب یلدا را رعایت نمایند. بخصوص افرادی که گرفتار بیماری های زمینه ای (مثل دیابت، فشارخون، بیماری های قلبی) هستند رژیم غذایی خویش را فراموش نکرده و کنترل قند خون، فشار خون و چربی خون خویش را مخدوش نکنند. اساسی ترین سفارش عضو هیات علمی دانشگاه، خوردن شام سبک و زودهنگام در شب یلدا است تا از بروز سوءهاضمه جلوگیری شود. همینطور بر کنترل مصرف شیرینی ها و عدم استفاده از شیرینی هایی نظیر باسلوق یا انواع ژله فورا بعد از خوردن شام تاکید نمود. به قول یاری، افراد مبتلا به دیابت در مصرف شیرینی باید دقت بیشتری داشته باشند. همینطور در این شب به جای مصرف شیرینی همراه با چای یا دمنوش ها افراد می توانند از خشکبار (توت، انجیر، کشمش و یا خرما) استفاده نمایند. وی، مغزها را منبع غنی مواد مغذی و در عین حال غنی از کالری و چربی برشمرد که مصرف بی رویه آنها باعث اضافه وزن و چاقی و افزایش چربی خون می شود. یاری، مصرف آجیل شور را باعث افزایش چربی خون و بالا رفتن فشار خون ذکر کرد که عامل خطر سکته های مغزی و قلبی به حساب می آید و سفارش کرد: افراد میانه روی در مصرف آجیل را فراموش نکرده و حتما از انواع خام آن استفاده نمایند. وی ضمن اشاره به احتمال خطر آلودگی میکروبی یا آلودگی با آفلاتوکسین ها در آجیل سفارش کرد: آجیل تازه و خام را باید از مراکز فروش بهداشتی تهیه کرد. خرید آجیل با پوست نسبت به آجیل های بدون پوست ارجحیت دارند و افراد باید از خرید آجیل های شور، بو داده، حاوی رنگ و اسانس اجتناب کنند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میوه ها را بخش دیگر سفره شب یلدا برشمرد که علاوه بر ویتامین و املاح، حاوی فیبر و مواد مغذی دیگری هم هستند و سفارش کرد به جای آب میوه افراد از میوه کامل استفاده نمایند. وی تصریح کرد: مصرف چند میوه به صورت همزمان علاوه بر اینکه سبب بروز مشکلات گوارشی، نفخ و سنگینی سر دل می شود، به خاطر وجود قندهای طبیعی در میوه ها می تواند برای بیماران مبتلا به دیابت و کبد چرب مشکل ساز شود. همینطور سفارش می شود از میوه های فصل استفاده گردد. یاری در انتها به خانواده ها سفارش کرد: در شب یلدا شام سبک و زود هنگام صرف شود. در کنار آن با حفظ فواصل زمانی مناسب مجموعاً ۲ واحد میوه (یک پیاله انار و یک برش هندوانه یا یک عدد پرتقال یا هر میوه دلخواه دیگری)، یک مشت آجیل خام (۳۰-۴۰ گرم)، کمی خشکبار میل کنید و تا حد امکان شیرینی ها را مصرف نکنید. امیدوارم خانواده ها با رعایت این سفارش ها شبی شاد، آرامش بخش و خاطره انگیز رقم بزنند.


منبع:

1402/09/30
12:59:45
5.0 / 5
408
تگهای خبر: آرامش , بهداشت , بیماری , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
بیو بگ BioBag