شرایط نگهداری شیر مادر در یخچال یا فریزر چیست؟
به گزارش بیو بگ، کارشناس نوزادان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد شیوه های دوشیدن شیر مادر و شرایط نگهداری آن در یخچال توضیحاتی ارائه نمود.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، پروین قاسم پور با اعلان اینکه مادران وقتی چندین ساعت از شیرخوار خود دور هستند می توانند شیر خودرا به درستی دوشیده و ذخیره کنند، اظهار داشت: مادر برای این کار باید از قبل وسایل مورد نیاز برای دوشیدن شیر را آماده کند.
وی ادامه داد: ظرفی از جنس شیشه یا پلاستیک سخت شفاف که در آنرا بتوان پوشاند، برای این کار مناسب می باشد. این ظرف باید با آب داغ و مایع ظرفشویی تمیز شده و با آب داغ به خوبی شسته شود.
به گفته ی ایشان، مادر می تواند شیر را مستقیما در ظرف جمع آوری بدوشد و اگر آنرا در چندین ظرف ذخیره می کند، باید روی هر ظرف تاریخ بنویسد.
وی با اشاره به اینکه شیر دوشیده شده باید هرچه سریعتر مصرف شود، اشاره کرد: تلاش کنید ابتدا از شیرهای قدیمی تر استفاده گردد.
این کارشناس برنامه های سلامت نوزادان و شیر مادر درباره ی نحوه ذوب کردن شیر دوشیده شده منجمد، توضیح داد: جهت استفاده از شیر دوشیده منجمد شده باید آنرا در یخچال بگذارید تا به آرامی ذوب شود و طی ۲۴ ساعت از آن استفاده کنید.
وی ادامه داد: در صورت عجله جهت استفاده از شیر دوشیده منجمد می توان آنرا در یک ظرف آب ولرم ذوب کرد و طی یک ساعت همچنان که گرم است مصرف شود.
قاسم پور، اشاره کرد: شیر دوشیده شده مادر را نباید بجوشانید و یا نباید در ماکروویو گرم کنید چون برخی از عناصر و مواد مغذی آن از بین می رود و همین طور می تواند دهان شیرخوار را بسوزاند.
مدت زمان نگهداری شیر دوشیده شده وی اظهار داشت: شیر مادر در جایخی یخچال تا دو هفته و در فریزرهای خانگی تا سه ماه و در فریزر مستقل با انجماد عمیق تا شش ماه قابل نگهداری است.
وی برای نگهداری شیر مادر در یخچال، دمای دو تا چهار درجه سانتیگراد را سفارش کرد و اضافه کرد: ظرف شیر را باید در سردترین قسمت یخچال قرار داد. خیلی از یخچال ها درجه حرارت پایدار ندارند، بدین سبب بهتر است شیر طی ۴۸ ساعت استفاده گردد.
قاسم پور در مورد نگهداری شیر ذوب شده، اظهار داشت: چنانچه شیر در یخچال ذوب شود تا ۲۴ ساعت قابل نگهداری است؛ ولی اگر با قرار دادن در ظرف آب ولرم، ذوب شده است تا یک ساعت باید مصرف شود. هیچ گاه شیر ذوب شده را باردیگر منجمد نکنید.
به گفته ی ایشان، شیر دوشیده در دمای اتاق (درجه حرارت ۱۵ تا ۲۵درجه سانتیگراد) به مدت هشت ساعت و درجه حرارت ۲۵ تا ۳۷ درجه سانتیگراد به مدت چهار ساعت قابل نگهداری و استفاده است.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، او اشاره کرد: تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت آمادگی ارائه خدمات مشاوره ای به مادران شیرده در ساعات اداری را دارا هستند.
به گفته ی ایشان، این مشاورین شیردهی ضمن شرکت در دوره های آموزشی نظریه و عملی در تمامی مراکز و شبکه های بهداشت مشاوره های لازم را به مادران ارائه می دهند تا شیردهی موفقی را بدون نگرانی تجربه کنند.
قاسم پور در خاتمه، اشاره کرد: مادر در صورتیکه مشکل شیردهی داشته باشد بعد از مراجعه به واحدهای بهداشتی ابتدا راهنمایی های لازم توسط مراقبان سلامت و بهورزان به وی ارائه می شود و در صورت نیاز به مراکز مشاوره شیردهی دانشگاه ارجاع می شود.
منبع: biobag.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب