به بهانه روز جهانی هپاتیت به بیو بگ اعلام شد

تعهد ایران به حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰

تعهد ایران به حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰

به گزارش بیو بگ، رئیس اداره کنترل و مبارزه با هپاتیت وزارت بهداشت با اشاره به ادغام بیماریابی هپاتیت در نظام شبکه بهداشتی کشور از سال گذشته، اظهار داشت: «تشخیص» بیماری ذیل شبکه بهداشتی برای همه افراد جامعه مجانی است و «درمان» هم برای پنج گروه خاص به شکل مجانی به انجام می رسد.


دکتر رشید رمضانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شعار روز جهانی هپاتیت سال جاری در خصوص "تنها یک کبد جهت زندگی انسان است"، اظهار داشت: در سطح جهان ۳۵۴ میلیون مورد مبتلا به هپاتیت B و C داریم که از این تعداد ۲۹۶ میلیون نفر مربوط به هپاتیت مزمن B و ۵۸ میلیون نفر هم آلوده به هپاتیت مزمن C هستند. مناطق جهان به چند دسته منطقه با شیوع بالا، متوسط و پایین هپاتیت تقسیم می شوند و ایران در منطقه شیوع پایین بیماری قرار دارد. این درحالی است که در کشورهای منطقه اِمرو میزان شیوع هپاتیت بالا است اما ما در وضعیت شیوع پایین هپاتیت B و C قرار داریم.
شیوع پایین هپاتیت در جمعیت عامه کشور وی درباره ی وضعیت شیوع هپاتیت B و C در کشور، بیان کرد: شیوع هپاتیت B در جمعیت عامه کشور تقریباً یک درصد و شیوع هپاتیت C حدود نیم درصد در جمعیت عامه است؛ بدین سبب شیوع هپاتیت در جمعیت عامه بسیار پایین است.
بیش از ۱۸۵هزار مبتلا به هپاتیت C در ایران رمضانی اضافه کرد: بروز هپاتیت B و C در ایران در جمعیت خاصی مانند معتادان تزریقی رواج دارد که در این جمعیت، ۳۰ تا ۳۵ درصد آلوده به هپاتیت C هستند. از طرفی بعد از ۳ دوره بررسی هپاتیت B و C در زندان های کشور متوجه شدیم میزان شیوع هپاتیت C به میزان ۵.۹ درصد و هپاتیت B حدودا ۲ درصد است. گروه دیگر که دارای رفتارهای پرخطر جنسی هستند نیز در معرض مبتلاشدن به هپاتیت B و C هستند؛ بطوریکه هفت درصد این افراد مبتلا به هپاتیت C هستند. در حقیقت بیش از ۱۸۵ هزار مبتلا به هپاتیت C در کشور داریم.
ادغام بیماریابی هپاتیت در نظام شبکه بهداشتی کشور او با اشاره به این که ایران متعهد به حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ شده است، اظهار داشت: دراین زمینه حتی برنامه کشوری نوشته شده است و توانستیم از دی ماه سال قبل غربالگری و شناسایی بیماری هپاتیت را در نظام شبکه بهداشتی کشور ادغام نماییم که سبب افزایش توجهات به هپاتیت B و C و افزایش بیماریابی خواهد شد. در این جهت از بهورز تا پزشک هر یک شرح وظیفه مشخص خودرا دارند.
تشخیص رایگان هپاتیت B و C وی ادامه داد: برای بیماریابی نیز به کیت های تشخیص فوری هپاتیت B و C نیاز بود که قرار شد در هفته پیش رو، ۶۰ هزار کیت تشخیص هپاتیت C که با کمک سازمان بهداشت جهانی تهیه شده است را در اختیار دانشگاه ها قرار دهیم و تشخیص بیماری برای افراد ذیل شبکه بهداشتی رایگان به انجام می رسد.
درمان رایگان هپاتیت برای ۵ گروه خاص رمضانی اشاره کرد: در بُعد درمانی نیز حالا برای بیش از ۱۰ هزار بیمار مبتلا به هپاتیت C که در ۵ گروه لطمه پذیر و کمتر برخوردار (زندانی، معتاد، فاقد بضاعت مالی مناسب، افراد تحت پوشش کمیته امدام امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی) باشند، مقرر شده است درمان رایگان باشد. در این زمینه تا شهریور ۱۴۰۳ دارو در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی گذاشته ایم بدین سبب مشکلی برای درمان رایگان بیماران نداریم.
وضعیت تولید و تزریق واکسن هپاتیت B وی با تأکید بر این که تمرکز وزارت بهداشت برای کنترل هپاتیت B، تمرکز بر واکسیناسیون است، اشاره کرد: خوشبختانه دراین زمینه واکسن هپاتیت B به اندازه کافی در کشور تولید شده است و هر فرد واجد شرایط می تواند این واکسن را تزریق کند. طی سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به حدود ۵۰۰ هزار نفر (بدون احتساب نوزادان تازه متولد شده که باید واکسن تزریق کنند) واکسن هپاتیت B به شکل رایگان تزریق کرده ایم.
هپاتیت؛ مهم ترین علت بروز سرطان کبد رمضانی با اعلان اینکه یکی از شایع ترین علل بروز سرطان کبد در کشورهای خاورمیانه ویروس هپاتیت B و C است، اظهار داشت: خوشبختانه هر دو قابل درمان و پیشگیری هستند اما باید بدانیم درمان هپاتیت C همان پیش گیری از بیماری است که بتوانیم زنجیزه انتقال بیماری را متوقف نماییم. درعین حال مراقبت های به روز هم از افراد پرخطر، زندانیان، معتادان ساکن در کمپ های ماده ۱۵ و ۱۶، مراکز MMT، DIC و... به انجام می رسد تا زنجیره درمان متوقف نشود. خوشبختانه دراین زمینه معاونت درمان وزارت بهداشت نیز ورود کرده است تا با راه اندازی قطب های درمانی به مردم ارائه خدمت نماییم.
وی ادامه داد: در حوزه دارو و درمان خوشبختانه بیمه ها هم همکاری خوبی در تحت پوشش بردن داروها داشتند.
هدف حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ او افزود: سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۴ هزار و ۵۰۰ بیمار و سال قبل ۱۶ هزار و ۵۰۰ بیمار در کشور درمان شدند که اعداد خوبی است اما کافی نیست چونکه برای رسیدن به هدف حذف هپاتیت تا سال ۲۰۳۰ باید سالانه بیش از ۲۰هزار بیمار را در کشور درمان نماییم. از طرفی برای موفقیت در این بخش به تقویت و حفظ نیروی انسانی هم نیاز داریم که متاسفانه کمبود نیرو احساس می شود و باید برای آن به فکر راه حل بود.




منبع:

1402/05/07
10:06:43
5.0 / 5
259
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشكی , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag