همکاریهای ایران و تاجیکستان برای رشد فاکتورهای سلامت منطقه
بیو بگ: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان در دیدار وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان، تحمیل تحریم های دارویی و تجهیزاتی به کشورمان را زمینه ساز فرصتی قلمداد کرد که با توان و دانش متخصصان ایرانی برقرار شد.
به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین اللهی بامداد امروز در جلسه مشترک با دکتر عبدالله زاده، گفت: یکی از نقاط عطف پیشرفت حوزه سلامت در ایران ادغام آموزش در درمان بود که همچون استانداردهای جهانی است و در سیستم سلامت ما به اجرا درآمد.
عین اللهی اشاره کرد: ما در آغاز انقلاب فقط ۹ دانشگاه علوم پزشکی داشتیم و الان ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۷۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی و ۲۲ هزار عضو هیات علمی داریم که نتیجه ادغام آموزش در درمان است.
دکتر عبدالله زاده وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان نیز در این جلسه خواهان انتقال تجارب موفق حوزه سلامت جمهوری اسلامی ایران به این کشور شد و اظهار داشت: ایران در تامین داروی مورد نیاز خود در مرحله خودکفایی است و ما برای تامین نیاز دارویی خود در امتداد تفاهم نامه های بین المللی به همکاری ایران نیاز داریم.
گفتنی ست جلسه مشترک وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان با همتای تاجیکستانی بامداد امروز با هدف گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزه رشد فاکتورهای سلامت انجام شد.
تأسیس شعبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تاسیس شعبه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان آگاهی داد.
به گزارش وبدا، دکتر محمد حسین نیکنام در جلسه مشترک وزیر بهداشت کشورمان با وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان با اشاره به نقاط مشترک دو کشور در عرصه سلامت، اضافه کرد: به زودی شعبه ای از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تاجیکستان تأسیس می شود.
وی ادامه داد: ما مؤسسه آموزش بین المللی به نام «معتمد» داریم که آموزش مدیران سیستم سلامت را بر عهده دارد و در صورت نیاز، مدیران سلامت تاجیکستان می توانند از ظرفیتهای این مؤسسه بهره گیرند.
وی افزود: به زودی لیستی از راهنماهای بالینی از ایران برای شما ارسال می شود تا برای کنترل و هدفمند کردن سیستم سلامت در تاجیکستان مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر نیکنام با اعلان اینکه در حوزه سطح بندی نظام درمان نیز ایران آمادگی همکاری با تاجیکستان را دارد، اظهار داشت: در نظر داریم بیمارستان ایرانیان یا ابن سینا در تاجیکستان مرجع اصلی ارجاع بیماران از ایران به تاجیکستان شود. یعنی با تبادل با دانشگاه های علوم پزشکی ایران، بیماران از این مرکز برای ادامه روند درمان ارجاع شوند که این مهم نیازمند تبادل بین وزارت بهداشت دو کشور و دانشگاه های علوم پزشکی دو کشور خواهد بود.
تبادل استاد و دانشجوی پزشکی بین ایران و تاجیکستان در بازدید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان به همراه وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان از دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا تاجیکستان بر تبادل استاد و دانشجوی علوم پزشکی بین دو کشور تاکید شد.
به گزارش وبدا، این بازدید برای تقویت همکاریهای مشترک دو کشور، تبادل استاد و دانشجو، اهدای کتب علوم پزشکی از ایران به کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی تاجیکستان و همین طور تسهیل واردات دارو و تجهیزات پزشکی از ایران به کشور تاجیکستان صورت گرفت.
وزیر بهداشت و تندرستی تاجیکستان در جریان بازدید از دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با اشاره به ظرفیت بیش از ۱۲ هزار نفری این دانشگاه بر تبادل تجربیات ایران در عرصه سلامت اصرار کرد.
دکتر جمال الدین عبدالله زاده اضافه کرد: ۱۲ هزار و ۱۱۲ نفر دانشجوی پزشکی در دانشگاه ابن سینا تاجیکستان و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجوی پزشکی در دانشگاه های غیر دولتی و هزار و ۳۷۷ نفر دانشجو در دانشگاه طبی اجتماعی تحصیل می کنند.
دکتر عبدالله زاده افزود: بیش از ۷۰۰ عضو هیئت علمی نیز در تاجیکستان در عرصه پزشکی فعالیت می نمایند.
منبع: بیو بگ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب