چرا با وجود احتمال مبتلا شدن به کرونا باید واکسن بزنیم؟

چرا با وجود احتمال مبتلا شدن به کرونا باید واکسن بزنیم؟

به گزارش بیو بگ یک متخصص ایمونولوژی بالینی با تکیه بر این که مبتلا شدن به عفونت ها حتی بعد از تزریق واکسن وجود دارد، درباره چرایی ضرورت تزریق واکسن توضیح داد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دکتر امیرحسین زرنانی درباره تفاوت ایمنی زایی بعد از تزریق واکسن کرونا و ایمنی زایی بعد از مبتلاشدن به بیماری، اظهار داشت: با نگاه به برنامه های واکسیناسیون کشوری می بینیم که هیچ واکسنی ایمنی ۱۰۰ درصدی ایجاد نمی کند و حتی در جوامعی که بطورمثال واکسیناسیون سرخجه و فلج اطفال صورت گرفته است هنوز شاهد مواردی از سرخجه و فلج اطفال هستیم و این مساله در مورد واکسن آنفلوانزا هم که سالانه تزریق می شود، وجود دارد. بدین سبب مواردی از ابتلای مجدد به بیماری که مقابل آن واکسینه شدیم وجود دارد.
وی ادامه داد: ولی یادمان باشد بطورمثال کسانی که به آبله مبتلا شدند در مقابل آن ایمن شدند ولی این افراد زخم های ماندگار برای تمام عمر داشتند و یا افرادی که به آبله مبتلا شدند و بهبود یافتند، بینایی خودرا از دست دادند. افرادی که به فلج اطفال مبتلا شدند و بهبود یافتند توانمندی حرکتی خودرا از دست دادند و... بنابراین؛ نخستین نکته در مورد مزایای واکسن این است که واکسن بصورت ایمن و بدون عارضه جانبی می تواند پاسخ ایمنی و حفاظتی در برخورد مجدد با آن میکروارگانیسم بوجود آورد.
وی با اعلان اینکه ویروس ها هم بصورت طبیعی می توانند این ایمنی را ایجاد کنند، اظهار نمود: اما عوارض آن از نظر اجتماعی، اقتصادی و فردی بسیار گران است. قیمت یک دُز واکسن حدود ۲.۵ تا ۵ دلار است؛ ولی در موارد بستری و درمان بیمارستانی قیمت هر روز بستری در ICU میلیونها تومان است.
زرنانی اضافه کرد: واکسن از بروز موارد جدی و بیمارستانی شدن افراد جلوگیری می کند. بدن افراد مختلف باتوجه به ژنتیک های مختلف پاسخ متفاوتی نسبت به عفونت طبیعی ایجاد می کند؛ درحالی که با تزریق واکسن پاسخ همگن ایجاد می شود و قسمت عمده جامعه را ایمن می کند. برمبنای شواهد افرادی که واکسن می زنند می توانند تا ۹۵ درصد حفاظت داشته باشند؛ اما افرادی که بصورت طبیعی به عفونت مبتلا می شوند تا حدود ۸۲ درصد ایمن می شوند و از جانب دیگر ماندگاری پاسخ های واکسن بالاتر از ماندگاری پاسخ های حاصل از ایمنی طبیعی است.
ایشان سپس اشاره کرد: یادمان باشد در برنامه واکسیناسیون حداقل از ۲ دوز واکسن استفاده می نماییم و در مورد برخی واکسن ها ۳ دوز استفاده می نماییم. از طرفی فورمولاسیونی در واکسن وجود دارد که پاسخ های ایمنی را بصورت آرام و طولانی مدت تحریک می کند؛ در نتیجه پاسخ های به وجود آمده طولانی و ماندگار است و با اهمیت ترین نکته این است که افرادی که واکسن می زنند نسبت به واریانت های جدید جهش یافته نسبت به کسانی که عفونت طبیعی دارند، بیشتر مقاوم می شوند.
بنابراعلام کانال تلگرامی وبدا، وی ادامه داد: در آخرین مطالعه ای که دراین زمینه انجام شده است بر قسمتی از ویروس که مسئول اتصال به گیرنده های سطح سلولی در بدن است، ۳۸۰۰ نوع موتاسیون مختلف بصورت آزمایشگاهی ایجاد کردند و بعد سِرُم افرادی که واکسینه شده بودند را با سِرُم افرادی که بصورت طبیعی به بیماری مبتلا شده بودند را در آزمایشگاه بررسی کردند و جالب بود که سرم افراد واکسینه شده با تفاوت بسیار زیاد قادر بود این واریانت ها و تغییرات آزمایشگاهی را بشناسد. ما در عفونت طبیعی به کل ویروس مبتلا می شویم درحالی که در واکسیناسیون سیستم ایمنی هدایت می شود تا برای پاسخ به بخش خاصی عمل کند.



1400/06/04
12:58:35
5.0 / 5
1236
تگهای خبر: بیمارستان , بیمارستانی , بیماری , تلگرام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
بیو بگ BioBag