توسط محققان هنگ كنگی ساخته شد

ربات هزارپایی كه به داخل بدن دارو می رساند

ربات هزارپایی كه به داخل بدن دارو می رساند

بیو بگ: محققان هنگ كنگی موفق به تولید میلی رباتی با ظاهری شبیه به هزارپا شدند كه می تواند در درون بدن خزیده و به نقاط مختلف بدن دارورسانی كند.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، محققان هنگ كنگی موفق به تولید میلی رباتی با چندین پا شدند كه می تواند به قسمت های مختلف درونی بدن دارو برساند.

به قول محققان این پروژه، ربات ساخت آن ها بسیار قدرتمند است و می تواند نیروی بسیار زیادی را متحمل شود.




این ربات می تواند با محیط اطراف سازگار شود و در سطح بدن حركت كرده و بخزد. همینطور می تواند درون مایعات بدن همچون خون یا مخاط به صورت كامل غوطه ور شده و شنا كند.

ظاهر این ربات كه شبیه به یك هزارپا است، آن را قادر می كند كه با سطح بدن تماس كمتری داشته باشد و به نحوی اصطكاك با سطح را می كاهد، چونكه صدها پای این ربات اندازه ای كوچكتر از یك میلی متر دارند.

محققان پروژه معتقدند: وجود چندین پا در ربات سبب می گردد كه نسبت به ربات های دیگر ۴۰ برابر اصطكاك كمتری با محیط داشته باشد.

آزمایش ها نشان داده است كه ربات ساخت آن ها قادر بود وزنی ۱۰۰ برابر سنگین تر از وزن خودش را تحمل كند. نیروی ربات هم با "مورچه" كه یكی از قوی ترین جانداران در طبیعت است، مقایسه می گردد.

تحقیقات قبلی كه در مورد میلی ربات های شبیه هزارپا صورت گرفته بود، نشان داد كه بیماران ربات را می بلعیدند یا با استفاده از تولید یك حفره روی پوست، آن را دریافت می كردند.
هدف محققان از تولید این گونه فناوری ها این است كه بتوانند به نقاطی از بدن كه دسترسی به آن ها پیچیده است، راه یابند.


این پروژه توسط محققان دانشگاه "سیتی" هنگ كنگ(CityU) صورت پذیرفت. محققان این دانشگاه ساختار پای صدها جانور با دو، چهار، هشت و تعداد بیشتری از پا را بررسی كردند.

ضخامت بدن ربات حدود ۰.۱۵ میلی متر است. هر پای ربات ۰.۶۵ میلی متر طول دارد و فاصله میان پاها حدود ۰.۶ میلی متر است.

دكتر "شن"( Shen) رهبر مطالعه اظهار داشت: یكی از نكات حائز اهمیت در این فناوری، ماده ای است كه ربات را تشكیل می دهد.

این ربات از یك ماده سیلیكونی به نام " پلی دی متیل سیلوكسان" (PDMS) تشكیل شده است.
ربات ساخت این محققان دارای خاصیت مغناطیسی است كه سبب می گردد ربات با استفاده از نیروی الكترومغناطیسی از طریق دور كنترل شود.
خاصیت پلاستیكی ربات آن را به رباتی منعطف تبدیل می كند كه می تواند به هر شكل و اندازه ای درآید.


محققان سازنده این ربات مدعی شدند، این ربات می تواند وظیفه رساندن دارو به نقاط مختلف بدن را به خوبی انجام دهد و با افزایش فركانس الكترومغناطیسی، با سرعت بیشتری در درون بدن بخزد.

این ربات می تواند در تمام نقاط بدن حركت نماید، بعنوان مثال می تواند به دستگاه گوارش راه یابد و وظیفه دارورسانی را انجام دهد.

نتایج این پژوهش در مجله " Nature Communications" منتشر شد.




1397/07/05
18:40:59
0.0 / 5
4184
تگهای خبر: دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag