معاون علمی رییس جمهور:

بحث محصولات تراریخته سیاسی شد، با سیاسی كردن مسائل علمی جو روانی جامعه خراب می گردد

بحث محصولات تراریخته سیاسی شد، با سیاسی كردن مسائل علمی جو روانی جامعه خراب می گردد

بیو بگ: معاون علمی رئیس جمهور با تاكید بر ضرورت توجه به ایده های جدید در حوزه صنایع غذایی نسبت به سیاسی كردن مسائل علمی در همه حوزه ها همچون حوزه غذا گلایه نمود.



به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، سورنا ستاری امروز در همایش روز جهانی غذا با اشاره به اینكه مقداری درباره بحث های علمی در حوزه غذا غفلت كرده ایم، اظهار داشت: البته در حوزه تشخیص سموم اقدامات خوبی انجام شده است. به طوریكه هم اكنون در آزمایشگاه هایمان ۲۰۰ سم جدید قابل تشخیص می باشد.

معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به اینكه صنعت غذایی كشور صنعت خوبی است، اظهار داشت: بهترین صنعتگران ما در این حوزه كار می كنند كه خیلی از آنها به روز بوده و حتی در این حوزه ابزار و ماشین آلات ساخته و صادر می كنند. البته صنعت غذا احتیاج دارد كه هر روز خودش را اصلاح و ایده ها و فناوری های نوین در خودش تولید كند. بر همین مبنا ما در معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری پیگیر تولید استارت آپ ها در این حوزه هستیم.

ستاری افزود: یكی از ایده های خوب در حوزه غذا بحث صنعت حلال بود. باید توجه كرد كه گردش مالی جهانی صنعت حلال در سال ۲۰۱۵، ۱۱۷۳ میلیارد دلار بوده و پیش بینی می گردد تا سال ۲۰۲۱ به ۱۹۱۴ میلیارد دلار برسد كه رشد بالایی را نشان داده است. در حوزه صنعت دارویی حلال هم گردش مالی از ۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۱۳۲ میلیارد دلار می رسد و در صنایع آرایشی بهداشتی حلال هم گردش مالی از ۵۶ میلیارد دلار به ۸۱ میلیارد دلار می رسد كه این مورد ۶.۵ درصد رشد را نشان داده است.

وی با اشاره به اینكه البته در بحث تقلبات غذایی مشكلاتی داریم كه باید به صورت جدی روی آن كار نماییم، اظهار داشت: معاونت علمی ریاست جمهوری آمادگی دارد تا همانطور كه در حوزه دارو كمك كردیم، در حوزه غذا هم كمك نماییم. باید توجه كرد كه طی سه ماه گذشته در حوزه دارو ۶۵ داروی جدید را قرارداد بسته ایم كه حداكثر تا دو سال آینده وارد بازار شوند. همینطور هشت واكسن جدید هم داریم.

ستاری ضمن گلایه از سیاسی كردن برخی موضوعات علمی، اظهار داشت: متاسفانه بعضی از مسائل علمی را سیاسی كرده ایم. بعنوان مثال اتفاقی كه در حوزه محصولات تراریخته می افتد، سیاسی است. وقتی سیاسیون را به حوزه علم می كشانیم، هر كسی برای خودش چیزی می گوید. باید توجه كرد كه این حوزه زمین بازی ماست و در حال توسعه است. با سیاسی كردن موضوعات علمی جو عمومی جامعه را هم خراب می نماییم. ازاین رو مسائل سیاسی نباید وارد مسائل علمی شوند. وقتی مسائل علمی را با حاشیه های سیاسی مخلوط می نماییم، باید انتظار تولید مشكل را داشته باشیم.

وی در ادامه صحبت هایش به فرهنگ سنتی ایرانیان درباره پهن كردن سفره برای غذا خوردن اشاره و اظهار نمود: این فرهنگ سبب می گردد كه مردم و خانواده ها دور هم جمع شوند و با هم صحبت كنند. تكرار هر روزه و هر شبه این مورد جنبه های روانی دارد و منجر به آرامش روانی می گردد. باید بدانیم كه یك جنبه از سلامت غذایی بحث سلامت روانی است.

ستاری در عین حال خطاب به سازمان غذا و دارو، اظهار داشت: در شرایط تحریم ما به كمك شما نیاز داریم. انتظار داریم كه در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی و غذا بعنوان اولویت سازمان غذا و دارو نگاه شود. در عین حال آزمایش هایی كه باید در این سازمان صورت گیرد، زودتر اتفاق بیفتد. هم اكنون دو واكسن و چندین دارو داریم كه باید مورد آزمایش قرار گیرند. ما تولیدكنندگان خوبی داریم. البته باید استانداردها را رعایت نمایند و امیدوارم بتوانیم به كمك شما از این مساله عبور نماییم.




1397/08/01
19:57:04
5.0 / 5
4299
تگهای خبر: بهداشت , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag