چند نکته برای جلوگیری از مبتلا شدن به وبا در فصل گرما

چند نکته برای جلوگیری از مبتلا شدن به وبا در فصل گرما

به گزارش بیو بگ، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اشاره به این که گرم شدن هوا شرایط را برای رشد میکروب وبا فراهم می آورد، اظهار داشت: در صورت مبتلا شدن به این بیماری سریعا به پزشک رجوع کنید، چون که تاخیر در روند درمان، خطر جانی به دنبال دارد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا سهرابی ضمن اشاره به این که بیماری وبا همچون بیماری های بسیار مسری، منتقله از طریق آب و مواد غذایی است، اظهار نمود: ایران یکی از موفق ترین نظام های مراقبت، کنترل و پیشگیری بیماری وبا را دارد.
وی ادامه داد: باوجود پیشرفت های زیاد در حوزه بهداشت، هر ساله مواردی از بیماری وبا در کشور بروز می کند که با اقدامات بموقع کادر بهداشتی درمانی از گسترش و نتایج ناگوار آن پیشگیری می شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بیماری وبا همچون بیماری های اسهالی است، اظهار داشت: وبا بیماری است که قدمت آن به سالهای دور بازمی گردد و تا به امروز علت بروز خیلی از همه گیری هاست.
وی از شناسایی زودرس، درمان و در نتیجه کاهش مرگ و میر ناشی از وبا در کشور اطلاع داد و تصریح کرد: هر سال با گرم شدن هوا شرایط برای رشد میکروب این بیماری در محیط فراهم و زمینه بیمار شدن افراد فراهم می شود.
وی ضمن اشاره به راه های انتقال وبا، اضافه کرد: میکروب وبا از راه مصرف آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع انسان آلوده، سرایت می کند. همینطور در مواردی از راه عدم رعایت بهداشت فردی انتقال انسان به انسان هم امکان دارد صورت گیرد.
به قول سهرابی، از آنجائیکه آب و مواد غذایی آلوده به مدفوع مهم ترین راه ورود میکروب به بدن انسان است باید در جلوگیری از بیماری نهایت دقت را داشت.
وی به علامت های مبتلا شدن به وبا اشاره نمود و اضافه کرد: اسهال حاد آبکی و ناگهانی، عطش فراوان، استفراغ بدون حالت تهوع قبلی، احساس پُری و غرغر شکم، گرفتگی ساق پا و فقدان دل درد و دل پیچه از علائم مبتلا شدن به بیماری وباست. در صورت مشاهده علامت های مذکور باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی رجوع کرد؛ چون که تاخیر در روند درمان می تواند تهدید جدی برای جان بیمار باشد.
سهرابی شست و شوی با دقت سبزی، صیفی و میوه جات (پاکسازی، انگل زدایی، گند زدایی، شست وشو و آبکشی)، شستن دست ها قبل از صرف غذا، عدم استفاده از آب های سطحی برای مصرف خوراکی و یا شست وشوی ظروف و همینطور شنا نکردن در آب های آلوده را از مهم ترین اقدامات در جلوگیری از بیماری وبا عنوان نمود.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی سفارش کرد: از خرید و مصرف مواد غذایی تهیه شده توسط فروشندگان دوره گرد خودداری و در مراکزی که به رعایت اصول بهداشتی آن اطمینان ندارید، پرهیز کنید.




منبع:

1402/04/06
12:13:07
5.0 / 5
354
تگهای خبر: بهداشت , بهداشت فردی , بیماری , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag