یافته جدید پژوهشی؛
ارتباط رژیم غذایی كوتاه مدت كربوهیدرات و بهبود دیابت
یک مطالعه جدید نشان میدهد بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ که به مدت ۶ ماه رژیم کم کربوهیدرات را دنبال می کنند ممکنست در مقایسه با سایر رژیم های سفارش شده، شاهد میزان بهبودی بیشتری باشند.
به گزارش بیو بگ به نقل از مهر، محققان اذعان می کنند که بیشترین فایده در ۱۲ ماهگی حاصل شد، اما امکان دارد رژیم های غذایی کوتاه مدت کم کربوهیدرات برای مدیریت دیابت نوع ۲ پرفایده باشد.
دیابت نوع ۲ رایج ترین شکل دیابت در سرتاسر جهان است و رژیم غذایی بعنوان یک بخش اساسی در درمان شناخته می شود.
در این مطالعه، تیمی از محققان بین المللی به ارزیابی اثربخشی و ایمنی رژیم های کم کربوهیدرات و رژیم های خیلی کم کربوهیدرات برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، در مقایسه با رژیم های کنترل (عمدتاً کم چرب) پرداختند.
در بزرگسالان با میانگین سنی ۴۷ تا ۶۷ سال مبتلا به دیابت نوع ۲، رژیم غذایی کم کربوهیدرات در چارچوب دریافت کمتر از ۲۶ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات و رژیم غذایی خیلی کم کربوهیدرات بعنوان دریافت کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه از کربوهیدرات در مدت حداقل ۱۲ هفته تعریف شد.
نتایج در ۶ و ۱۲ ماهگی گزارش شد و شامل بهبودی دیابت (کاهش سطح قند خون با یا بدون استفاده از داروی دیابت)، کاهش وزن، عوارض جانبی و کیفیت زندگی در رابطه با سلامتی شرکت کنندگان بود.
محققان دریافتند که بیماران دارای رژیم غذایی کم کربوهیدرات در مقایسه با بیماران دارای رژیم غذایی کنترل، بدون عوارض جانبی، در مدت ۶ ماه به میزان بالاتری از بهبودی دیابت دست پیدا کردند.
رژیم غذایی کم کربوهیدرات همینطور سبب افزایش میزان کاهش وزن، کاهش مصرف دارو و غلظت چربی بدن (تری گلیسیرید) در شش ماه شد.
با این حال، بیشتر این مزایا در مدت ۱۲ ماه کاهش پیدا کرد، و برخی شواهد نشان داده است که کیفیت زندگی و سطح کلسترول در ۱۲ ماه بدتر شد.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این حوزه تاکید دارند.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب