در آستانه روز پرستار اعلام شد

تاخیرهای ۸ تا ۲۲ ماهه در پرداخت معوقات پرستاران

تاخیرهای ۸ تا ۲۲ ماهه در پرداخت معوقات پرستاران

به گزارش بیو بگ رئیس سازمان نظام با انتقاد از تاخیر در پرداخت معوقات پرستاران و كمبود شدید نیروی پرستاری در مراكز درمانی كشور، در عین حال از قول وزیر بهداشت برای جذب ۹هزار پرستار جدید تا اسفندماه سال جاری اطلاع داد.


به گزارش بیو بگ به نقل از ایسنا، محمد میرزابیگی با اشاره به شعار امسال روز پرستار در خصوص "جامعه و سلامت، هویت و منزلت، رفاه و معیشت" به توضیح خدمات سازمان نظام پرستاری پرداخت و اظهار داشت: سازمان ما با ۱۸۰ هزار عضو یكی از نهادهای عمومی غیر دولتی است كه برمبنای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی از سال ۸۱ شروع به كار كرده و توانسته در دوره های مختلف مسائل حوزه پرستاری را با رویكردهای مختلف پیگیری كند. مفتخریم كه اعلام نماییم در دوره پنجم نظام پرستاری عمده فعالیت ها با حضور جوانان دهه هفتادی صورت گیرد.
ایشان سپس رویكرد این دوره از كار نظام پرستاری را تعاملی و از جنس نگاه به مسائل و ارائه چاره ها دانست و اظهار داشت: بدین جهت برای پیگیری مسائل لحظه ای درنگ نخواهیم كرد؛ چه از نظر حقوق مردم و چه از نظر حقوق حرفه ای و صنفی پرستاران؛ چونكه مسائل مربوط به حوزه پرستاری از سرنوشت مردم جدا نیست.
میرزابیگی در ادامه صحبت هایش، روز پرستار امسال را مقارن با شروع سال ۲۰۲۰ میلادی دانست و بیان كرد: این سال بعنوان سال پرستاری نامگذاری شده است. امسال در سراسر كشور با مشاركت جامعه پرستاری و نهادهای هویتی شامل سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری جشن هایی برگزار می شود و برنامه هایی دراین زمینه داریم.
۳ مشكل عمده حوزه پرستاری ایشان سپس اولویت فعلی سازمان نظام پرستاری را رفع موانع موجود برای پرستاران دانست و اظهار داشت: كمبود نیرو، معوقات پرستاران، مشكلات سامانه قاصدك همگی از مشكلاتی است كه در دیدار با كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، شخص رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهور و وزیر بهداشت به آن اشاره كرده و پیگیر حل آن بوده ایم.
كمبود شدید نیروی پرستاری وی با بیان این كه طی دو یا سه سال قبل استخدام مناسب در حوزه پرستاری صورت نگرفته است، اشاره كرد: عدم استخدام پرستاران و از سویی بازنشستگی نیروهای قدیمی منجر به كمبود شدید نیروی پرستاری در كشور شد. نمی توانیم از توسعه تخت های بیمارستانی صحبت نماییم بدون آن كه در نظر بگیریم به ازای هر تخت بیمارستانی در ۲۴ ساعت شبانه روز باید ۲.۵ نفر گروه پرستاری مشغول به كار باشد كه از این عدد ۱.۸ نیروهای كارشناس پرستاری و ۷./ از گروه پرستاری شامل نیروهای وابسته به پرستاری باشند.
طی برنامه های چهارم و پنجم توسعه استخدام پرستاران با روند مناسبی انجام شد. حتی طی سال های ۹۲ تا ۹۵ هم استخدام پرستار در بخش دولتی و غیر دولتی داشتیم و حدود ۴۳ هزار و ۵۰۰ نفر پرستار استخدام شدند. اما از سال ۹۵ تا سال ۹۸ هیچ استخدامی صورت نگرفته؛ این در حالیست كه طی این سه سال افزایش تعداد تخت و بخش های بیمارستانی را در سطح كشور شاهد بودیم.
رئیس سازمان نظام پرستاری افزود: درباب كمبود نیروی پرستار حالا به آمار پیش از سال ۹۲ رسیده ایم. به شكلی كه در سال ۹۵ به ازای هر تخت بیمارستانی، حدود ۱.۳ نفر گروه پرستاری داشتیم كه این عدد هم اكنون به عدد ۹./ رسیده است.
كمبود نیروی پرستار علاوه بر این كه مشكلاتی برای خود پرستاران از لحاظ افزایش فشار كاری ایجاد می كند، منجر به مشكلاتی برای بیماران خصوصاً بیماران بستری شده در بخش های ویژه را به دنبال خواهد داشت.
قول وزیر بهداشت برای جذب ۹هزار پرستار تا اسفندماه جاری میرزا بیگی با اشاره به قول مساعد وزیر بهداشت، در خصوص استخدام ۹ هزار نفر نیروی پرستاری تا اسفند ماه سال جاری، اظهار داشت: امیدواریم با این احتساب قسمتی از كمبودهای این حوزه برطرف شود. همین طور با عنایت به این كه جامعه ایران در حركت به سمت سالمندی پیش خواهد رفت، تربیت دانشجویان پرستار هم اولویت خواهد داشت؛ چونكه حداقل تا ۱۰ سال آینده نیاز است كه سالی ۹ هزار نیروی پرستار استخدام شوند.
تاخیرهای ۸ تا ۲۲ ماهه در پرداخت معوقات پرستاران ایشان سپس سخنان خود به مشكلات حوزه پرداخت دستمزد پرستاران اشاره نمود و اضافه كرد: هم اكنون میزان معوقات پرستاران حداقل ۸ ماه و حداكثر ۲۲ ماه است؛ بطوریكه در شهر محرومی مانند گچساران، كارانه و اضافه كار پرستاران همچنان بعد از ۲۲ ماه پرداخت نشده است.
او همینطور اظهار داشت: طرح قاصدك كه از زمان دولت یازدهم آغاز به كار كرد از ابتدا مشكلات خودرا داشت؛ اما معاونت درمان وقت، به حرف پرستاران و نمایندگان آنها گوش نكرد تا جایی كه در یكی دو سال قبل مشكلات معوقات به اوج خود رسید.
میرزابیگی با اشاره به دوره خدمت خود در معاونت پرستاری وزارت بهداشت تصریح كرد: در شروع كار بنده از اسفند سال ۹۲ كل معوقات پرستاری كه ۸۸۰ میلیارد تومان برآورد شده بود با رایزنی های صورت گرفته پرداخت گردید و تا زمان حضور من در وزارتخانه این معوقات بیشتر از ۳ الی ۵ ماه گزارش نشد.
انتقاد از عملكرد سامانه قاصدك وی در انتقاد از عملكرد سامانه قاصدك اضافه كرد: باید نوع پرداخت فوق مبتنی بر عملكرد و نتیجه كاری باشد كه پرستار ارائه می دهد و نه مبتنی بر وقت و حقوق پرستار. با حذف سامانه قاصدك در كوتاه مدت به نظام پرداختی قبل بازردیم اما برای طولانی مدت باید به فكر نوع پرداخت مناسبی باشیم.
وی با اشاره به این كه پرستاران سالانه ۸۹۰ میلیون بار بازگشت را بعنوان خط مقدم نظام سلامت پاسخ گو هستند، اظهار داشت: سلامت حق مردم است و پیگیری مشكلات پرستاران می تواند كمكی به بیماران هم باشد. بعنوان مثال ارائه خدمات مراقبتی پرستاری در منزل برای بیماران مزمن می تواند منجر به كاهش مراجعه به بیمارستان ها شده و كاهش هزینه های بیمار، بیمه ها و غیره را به دنبال داشته باشد.
ضرورت ارائه خدمات پرستاری در منزل وی با اشاره به این كه جامعه پرستاری برای این مساله اعلام آمادگی كرده است اظهار داشت: با عنایت به این كه ۴۰ درصد بیماران بیمارستانی را بیماران مزمن می سازند، باید با همكاری وزارت بهداشت، به فكر ارائه خدمات مناسب در منزل برای بیماران سكته مغزی، بیماران سرطانی، بیماران دارای شرایط پایدار كه در آی سی یو بستری شده اند و غیره باشیم كه خوشبختانه طرح این مساله در جلساتی كه با مسئولین مختلف داشته ایم، مورد استقبال آنها قرار گرفته است.
میرزابیگی افزود: حالا هزار مركز مراقبت فعال پرستاری می تواند خدمات پرستاری را با قیمت های ارزان تر از بیمارستان ها به مردم عرضه كنند. دریافت این گونه خدمات علاوه بر آن كه هزینه هتلینگ بیمارستان، هزینه رفت و آمد و غیره ندارد، منجر به كاهش بروز عفونت های بیمارستانی در بیماران هم خواهد شد. طی بررسی های صورت گرفته كاهش هزینه ها در بخش دریافت خدمات پرستاری در منزل حدود ۲۰ تا ۸۰ درصد برآورد شده است.
وی با اشاره به انجام طرح پایلوت پرستاری در منزل در ۳ استان كرمان، همدان و اردبیل، اظهار داشت: این طرح می تواند یك حق پیشنهاد به پزشك و یك حق انتخاب به بیمار برای انتخاب روند درمانی اش بدهد.
میرزابیگی درباب استخدام پرستاران در بیمارستان های خصوصی هم اظهار نمود: تاكید می نماییم كه بیمارستان های خصوصی هنگام استخدام پرستاران دقت بیشتری برای پذیرش و مدارك ارائه شده از طرف متقاضیان كار داشته باشند تا اصالت كار دقیقا احراز شود.
توقف طرح تربیت كمك پرستار در بیمارستان ها او در آخر با اشاره به تربیت نیروی پرستار بومی هم اظهار داشت: این طرح در سازمان نظام پرستاری شروع به كار كرد. اما با مخالفت بعضی از همكاران مواجه گردید. هدف اصلی این طرح آن بود كه ۳۰ درصد از خدمات گروه پرستاری كه نیاز به تحصیلات دانشگاهی ندارد توسط افرادی ارائه شود كه دوره های یك ساله كمك پرستاری را گذرانده باشند؛ بطور كلی یعنی این افراد باید یك چهارم دوره تحصیل پرستار را گذرانده و به شكل یك چهارم تعداد پرستاران جذب كار شده تا یك چهارم خدمات پرستاری را به بیمار عرضه كنند. در همین زمینه بعد از آن كه خدمات ارائه شده توسط پرستار دسته بندی شد، حوزه كاری كمك پرستاران هم مشخص گردید. این خدمات شامل كارهایی كه حالا می بینیم كه خود بیمار یا همراهش انجام می دهند. حالا این طرح متوقف شده است؛ اما در صورتیكه نیاز به تربیت كمك پرستار داشته باشیم با عنایت به نیاز بخش های درمانی، تربیت كمك پرستاران از سر گرفته خواهد شد.



1398/10/10
12:33:15
5.0 / 5
4435
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیمارستانی , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط بیوبگ
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بیو بگ BioBag